ONZE WERKWIJZE

Een heldere werkwijze met een duidelijke visie voor je tuin.

De creatie van je charmante en karaktervolle tuin start met een duidelijke visie, een prachtig tuinontwerp en een duidelijk plan van aanpak. Chartaine begeleidt je doorheen heel het proces, van concept en ontwerp tot aanleg en onderhoud.

Ben je op zoek naar een tuinarchitect maar wens je (nog) niet over te gaan tot de realisatie van de tuin? Ook enkel voor een tuinontwerp ben je aan het juiste adres. 

Quote icoon

Aangezien we onze eigen tuinontwerpen aanleggen, gebeurt de overgang van ontwerpfase naar realisatie naadloos.

Peter Struyf — Zaakvoerder

1. Ontwerp

Elke droom start met een concept en een ontwerp. Tijdens de ontwerpfase werken we samen het tuinontwerp uit. Na een kennismaking en tuinbezoek werken we richting een basisontwerp.

Basisontwerp

Na het kennismakingsgesprek wordt die info gecombineerd met de visie van Chartaine om tot een eerste digitaal basisontwerp te komen. Dit ontwerp wordt begeleid met voorbeelden van mogelijke materialen, planten en andere elementen.

Vergunningen

We brengen het wettelijk kader voor verhardingen, bijgebouwen en waterpartijen in kaart zodat, indien nodig, de vergunningen tijdig kunnen worden aangevraagd. Dossiers voor de gemeente worden zo opgesteld zodat je hiervoor niets hoeft te doen.

Finaal ontwerp

Het basisontwerp wordt tijdens vervolgafspraken uitvoerig besproken tot we tot een finaal ontwerp komen. Door stalen van materialen mee te nemen, krijg je een goed beeld van hoe de tuin er zal uitzien. De ontwerpfase eindigt pas wanneer je volledig tevreden bent met het ontwerp.

Afhankelijk van jullie wensen wordt het finale ontwerp begeleid door een verlichtingsplan, irrigatieplan, compleet vergunningsdossier en een projectplan.

Nu kan het realiseren van de tuin écht beginnen.

LEES MEER over TUINARCHITECTUUR
Tuinontwerp in aquarel


Het finale ontwerp van je tuin wordt gedetailleerd geschilderd in aquarel.

Een traditionele techniek waardoor de charme van de tuin en het karakter van de materialen mooi op papier worden weergeven.

Het finale ontwerp wordt vergezeld van een digitaal plan met afmetingen, een licht- en irrigatieplan en een planten- en materialenlijst.

Contacteer ons

2. De aanleg van jullie droomtuin

Na de ontwerpfase kunnen we starten aan de realisatie van jullie droomtuin. We realiseren onze eigen tuinen van A tot Z waardoor dezelfde gepassioneerde visie van de start tot het einde duidelijk zichtbaar is.

Kwaliteitsvolle beplanting, meanderende tuinpaden, automatische irrigatie en bijgebouwen - elk onderdeel van je tuin wordt meticuleus uitgevoerd. Een team van bekwame vakmannen zorgen ervoor dat elk projectonderdeel tot een goed einde wordt gebracht. 

Het resultaat van de aanleg is jullie droomtuin waarbij de verschillende delen (oprit, terras, entree,...) volledig op zichzelf kunnen staan en gedetailleerd zijn afgewerkt en waarbij alle delen elkaar complementeren en samen voor een prachtig geheel zorgen.

Een correct verantwoordelijkheidsgevoel over het volledige project zorgt ervoor dat elke realisatie tot een prachtig resultaat leidt. Dát is de kracht van Chartaine.

Meer info over TUINAANLEG?
Gepassioneerd door karaktervolle materialen


De authenticiteit en de charme van je tuin is een samenspel van verschillende componenten. Een van die componenten is de kwaliteit en het karakter van de gebruikte materialen.

Verweerde terra cotta, gebouchardeerde blauwe steen, kloosterdallen of de roestbruine beaderde Pierre des Varennes zijn slechts voorbeelden van materialen die de tuin mee het mature, authentieke en charmante karakter geven. Het zijn materialen die nóg mooier worden met de tijd.

Tijdens de ontwerpfase nemen we de verschillende stalen uitvoerig door. We bekijken onder andere combinaties en kleurmatchen met de gevelsteen, beplanting, voordeur, etc. Zo komen we tot een prachtig geheel.

Benieuwd naar het ontwerp van je eigen tuin?

3. Onderhoud en opvolging

Elke aangelegde tuin ligt me nauw aan het hart. We streven steeds voor een langetermijnsrelatie waarbij we je na de aanleg verder ontzorgen door het onderhoud graag op te nemen. De hoeveelheid onderhoud kies je zelf. Tijdens het ontwerpproces wordt er gezorgd dat het onderhoudsniveau van de tuin afgestemd is op je eigen wensen.

Periodieke tuinverzorging

Een tuin bereikt zijn volledige pracht pas als die periodiek wordt onderhouden met kennis van zaken. We nemen de tuinverzorging dus erg graag op zodat we de tuin ook zelf kunnen zien uitgroeien tot een prachtig stukje natuur. En je hoeft je geen zorgen te maken over wanneer welke onderhoudswerken moeten worden uitgevoerd - dat nemen wij volledig op. Je tuin is in goede handen.

Meer info over het onderhoud?

Benieuwd naar het ontwerp van je eigen karaktervolle tuin?

Contacteer ons voor een vrijblijvend tuinbezoek, een ontwerp of een andere vraag.
Contact opnemen kan ook steeds via email of via +32474560098.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.