TUINARCHITECTUUR

Een duidelijke visie voor iedere tuin

De visie van Chartaine bestaat eruit om tuinen om te toveren tot klassevolle tuinen die rust brengen, die de eigenheid van de eigenaars uitstralen en de woning verbinden met het omliggende domein. Verzorgde tuinen die op zo'n manier zijn ontworpen zodat thuiskomen en thuis zijn een unieke soort rust brengt.

De unieke sfeer die onze tuinen uitstralen zijn een resultaat van een duidelijkeen doordachte visie van elke tuinontwerp. Vertrouw daarom op ons om je te begeleiden naar het ontwerp van je droomtuin.

Quote icoon

Het volledige domein, welke grootte dan ook, wordt als één geheel bekeken waarbij de architectuur van de woning naadloos bij de tuinarchitectuur past. Elk ontwerp is daarom uniek en op maat van je tuin.

Peter Struyf — Zaakvoerder

1. Kennismaking

De eerste stap is een persoonlijke kennismaking en tuinbezoek. Hiervoor kom ik graag langs om jullie wensen en dromen te bespreken. Samen verkennen we ideeën van hoe de tuin er zou kunnen uitzien waarbij we rekening houden met de architectuur van de woning, de gewenste sfeer, stijl en de besproken dromen en wensen.


Je kan hierbij rekenen op een persoonlijke werkwijze en betrokken aanpak waarbij er steeds wordt gewerkt naar een uniek tuinontwerp voor een prachtige tuin die volledig bij jullie past.


Het resultaat van onze kennismaking is een duidelijk voorstel voor het ontwerp van jullie droomtuin.

2. Voorontwerp


Het ontwerp van jullie droomtuin start bij het voorontwerp. Dit voorontwerp bestaat uit ruwe schetsen, digitale representaties, moodboards en stalen die jullie een goed inzicht geven in het ontwerp van jullie toekomstige tuin. 


Tijdens de fase van het voorontwerp voeren we eventuele aanpassingen door en bekijken we samen de verschillende elementen van een tuin zoals bloemen en planten, materialen, buitenruimtes en meer.


We brengen de nodige vergunningen in kaart en na het doorvoeren van eventuele aanpassingen komen we tot het resultaat van het voorontwerp: Een duidelijk beeld van de verschillende elementen in jullie tuin en een voorontwerp dat omgezet kan worden in het finale plan.

3. Finaal ontwerp


De laatste stap is de creatie van jullie finale tuinontwerp. Dit ontwerp stelt jullie droomtuin voor in een aquarel die volledig met de hand wordt geschilderd en wordt begeleid met eventuele 3D-tekeningen.


De voorstelling van jullie droomtuin komt met een lichtplan, irrigatieplan, lijst van materialen en beplanting en een projectplan. Kortom, na deze fase kunnen jullie naadloos overgaan tot de aanleg van jullie prachtige tuin.

Authentiek tuinontwerp


Na een eerste kennismaking en tuinbezoek starten we de opmaak van het ontwerp van je karaktervolle tuin.

Je wensen en noden worden gecombineerd met de visie van Chartaine om te komen tot een eerste voorontwerp. Na een voorstelling hiervan worden wijzigingen doorgevoerd tot we tot een finaal ontwerp komen.

Onze finale ontwerpen worden steeds in de authentieke en traditionele vorm aangeleverd - als een prachtige, handgeschilderde aquarel. 

Als je wenst, kunnen we na het ontwerp meteen doorgaan met de realisatie van je tuin.

Ontdek onze verdere werkwijze

Bloemen en karaktervolle materialen.

Tuinen van Chartaine zijn onder meer gekenmerkt door een weelde aan bloemen. Rozen, Rhododendrons en verschillende soorten Hortensia's zijn vaste waarden binnen onze landelijke tuinen. Ze belichamen de schoonheid van de natuur in landelijke tuinen en kunnen dus niet ontbreken. 

Gecombineerd met het gebruik van karaktervolle materialen zoals kasseien, natuursteen of kleiklinkers krijg je steeds een prachtig, charmant en authentiek resultaat waar je nog jaren van kan genieten mede doordat karaktervolle materialen nóg mooier worden met de tijd.

Tijdens het ontwerpproces gaan we samen door verschillende stalen van materialen zodat je je perfect kan voorstellen hoe het eindresultaat er zal uitzien.

Contacteer ons en zet de stap naar je eigen tuinontwerp.

Contacteer ons voor een vrijblijvend tuinbezoek, een ontwerp of een andere vraag.
Contact opnemen kan ook steeds via email of via +32474560098.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.